Anime diskusija

Fireball

Autor opisa: ElemenT



Fireball (AniDB|MAL|Recenzija)

Genre: Androids, Comedy, Mecha, SciFi

Plot/Summary

"AniDB":

Series of short (2 minutes each) stories set in the distant future depicting comic adventures of two robots: Drosell von Flügel (little rich female robot) and Gedächtnis (her servant and advisor).

13 episodes made in 3-D CG by Walt Disney Japan and Tokyo-based Jinni"s Animation Studios.


Priča se odigrava u dalekoj budućnosti, tačnije u 49. milenijumu, i radnja je smeštena u jednom velikom zamku po imenu Tempest Tower.

Jedini stanovnici ovog mesta su dva robota, jedan gynoid (humanoidni robot koji liči na žensko) po imenu Drossel von Flügel (titula i puno ime je: the 19th Lord of Uranos" Kingdom"s Tempest Domain, Drossel Juno Vierzehntes Heizregister Fürstin von Flügel) i njen sluga koji liči na kiklopa po imenu Gedächtnis za koga se ispostavlja da nije samo sluga nego i staratelj jer je obećao njenom pokojnom ocu da će je štititi.

Epizode su uglavnom besmislene ali u istom ternutku i smešne i u svakoj epizodi su prikazani glavni likovi kako pričaju o beskorisnim stvarima u sred rata sa čovečanstvom. Pri kraju serije se pojavjuje još jedan lik koji je takođe robot ali u obliku majmuna po imenu Schadenfreude, što znači zlurad.

Veoma malo je objašnjeno vezano za dešavanja u seriji. Ali to ne čini anime lošim pošto razgovori koji iako u svakoj epizodi počinju na isti način budu smešni svaki put. Animacija je svakako vrlo dobro urađena, boje su lepo uklopljene. Zvukovi su takođe odlično ubačeni i odabrani.

Serija koja ukupno ima 13 epizoda traje ukupno svega pola sata pošto su epizode otprilike u trajanju od 2-3 minuta. Svakako preporučujem, naročito ako ste malo tužni i neraspoloženi pošto verujem da će vas serija oraspoložiti i vratiti vam osmeh na lice, znam da meni jeste.