Anime diskusija

Macross: Do You Remember Love?

Autor opisa: ZetaZaku



MAL|AniDB

"Ichijou Hikaru is a Valkyrie pilot aboard the SDF-1 Macross, which is in the middle of a cosmic war against a race of giant humanoid aliens, the Zentradi. During the battle, he comes across the pop star Lynn Minmay whose singing might be the only hope against the Zentradi"s culture. But can she sing when Hikaru, her love is caught between the pop star and the Lieutenant Hayase Misa."

Aired: Jul 7, 1984
Producers: Mainichi Broadcasting
Genres: Action, Mecha, Music, Romance, Sci-Fi, Space, Military
Duration: 1 hr. 55 min.
Rating: R - 17+ (violence & profanity)

Komentar: Dodje kao Macross bez filera. Jedine bitne razlike su to sto film vec pocinje u svemiru i Minmei je idol, i sto je karakter likova malo drugaciji. Ostalo su samo manje izmene, npr. lik nije umro na ovaj nacin nego na onaj.

Crtez je verovatno jedan od najlepsih kakav anime industrija verovatno nikad vise nije videla i nikad vise nece videti. Niko ne bi ni pogodio da je film iz 1984. sem zbog cinjenice da nije digitalan vec rucno bojen. Muzika je kao i u seriji odlicna, a Dog Fighter pesma je po obicaju badass.

Film mi se mnogo vise svidja od serije, iz razloga sto Minmei nema mnogo vremena da smara, a i verovatno manje smara. U seriji je bas kucka bila. Ovde je samo na kraju bila kucka, ali ko bi znao ko je tu u pravu, Ichijou ili ona. I Ichijou je dosta zgresio, ali realno ko ne bi u takvoj situaciji haha. Taj deo na Zemlji mi se mnogo svideo i odlicno je bio uradjen.

Serija je potrebna da bi se maksimalno uzivalo, ali se moze komotno i samostalno gledati. Barem sam ja prvo film gledao pa onda seriju. Preporuka za svakoga, jer je ipak jedan od najvecih filmova u Japanu. Ko je gledao Otaku no Video, znace zasto. 9/10

P.S. Postoji i Robotech verzija ali je ona za pola sata kraca i verovatno nema bluray remaster. Nju nisam gledao niti cu gledati.