Anime diskusija

Pandora Hearts

Autor opisa: Lavi



Tip: TV
Epizoda: 25
Godina: Apr 3, 2009 - Sep 25, 2009
Produkcija: Xebec, Square Enix, NIS America, Inc.L, flying DOG
Žanr: Adventure, Fantasy, Shounen, Supernatural


Oz Bezarius je naslednik jedne od četiri vojvodske kuće. Njegov život je bogat i bez odgovornosti, jedina stvar koja mu nedostaje jeste ta što njegov otac skoro nikada nije bio pored njega. Kada je napunio 15 godina održana je proslava, ali sve će se ubrzo promeniti. Napadnut je od strane misteriozne grupe i bačen u zatvor iz legendi, paklenu dimenziju zvanu "Abyss" u kojoj borave bića zvana "lanci" koja se mogu uporediti sa nekom vrstom demona. Njegova jedina nada je da da pristane i sklopi ugovor sa jednim od najmoćnijih bića Abyssa legendarnom B-rabbit (Alice). Oz mora da otkrije zašto je stvarno bačen u paklenu dimenziju, šta se je desilo sa njegovom porodicom, a i Alice ima svoje razloge zbog kojih želi da dođe u ljudski svet. Kao i kako se u sve to uklapa organizacija zvana Pandora koja navodno postoji da bi štitla ljude.

https://www.youtube.com/watch?v=gMp5lS8f690

Ovo je jedan od onih naslova koji nije za svakoga, ako tražite neki naslov nabijen akcijom u svakoj epizodi ovo nije za vas. :)

Meni lično se sviđa, trenutno sam na 10-toj epizodi, akcije nije da nema ali je akcenat više stavljen na misteriju i istraživanje. Prve dve epizode su prelomne pošto nisu žurili da ubace glavnu priču tako da u 1 epizodi imamo samo pripremanje za proslavu punoletstva ali ispada odlično posle pošto se u 1 epizodi pokazuje odnos između Oza i njegovog sluge što kasnije postaje bitno. Inače ne valja da se bas sve zbrza samo da se ubrza radnja.

Humor takođe ne nedostaje scene izmedju Alice i Ravena su odlične, a Alice je sama po sebi odrađena super (bar za sada).

Da li je neko gledao ovo? :)