Anime diskusija

Yugo The Negotiator

Autor opisa: SerbianGod



Info:

AniDB
ANN
MAL

This is the realization of the popular comic Yuugo that was published in Kondasha Afternoon Magazine over a period of 10 years.

"Negotiation means, you turn words into weapons."

Beppu Yuugo is the world"s most successfull negotiator. His only weapons are words. Yuugo doesn"t kill people. Neither does he threaten them with brute violence. With rich knowledge and a calm judgement, he believes in the humans inside them. Doing only that he has managed many dangerous negotiations successfully until now. Now two of the many episodes have been chosen very carefully, one taking place in Russia, the other one in Pakistan. In the burning desert and the freezing Siberia Yuugo begins his negotiations.


Video:



Komentar:

U pitanju je anime u kome se prica vrti oko Yugo-a, poznatog svetskog pregovaraca cije jedino oruzje su reci, tako da on ne ubija ljude, niti koristi silu. Pre svega, crtez mi se dopao na prvi pogled, nekako mi je bas prijao i po meni je bas realistican. Muzika je takodje dobra, kao i uvodna i odjavna spica, mada je pozadinska najbolji deo muzike, jer nekako bas pristaje atmosferi u ovom anime-u. Sama prica je veoma dobra, mozda sporo, ali veoma dobro se razvija i drzi paznju tokom celog anime-a. I, ceo anime se sastoji od dve price, od kojih je jedna u Pakistanu, a druga u Rusiji, pri cemu se meni mnogo vise svidela, ova druga u Rusiji. Likovi su dobro razradnjeni, iako anime ima samo 13 epizoda i posebno su mi se dopali dijalozi i to posebno, u onom delu u Rusiji. Sigurno jedan od najrealnijih anime-a, koje sam ja pogledao i uopste se nisam razocarao.(mada ima i fikcije, pogotovo u prvom delu tj.
kada Yugo dobija ogromnu moc, samo zato sto veruje i priziva Alaha
, ali ja pre svega smatram realnim zbog odnosa ljudi, settinga u kom se nalaze i situacija u koje ulaze). Bas sam hteo, da pocnem da citam mangu, ali je prevedeno tek pet volume-a, i to pre godinu i nesto, a sam anime ide bas do tog petog volume-a. Sve u svemu, kratak, ali veoma dobar anime naslov i koji je za kraj, od mene dobio 8/10.

P.S. Mada mislim da se nece svima dopasti, jer nekako nije za svakoga.

Komentar?