Anime diskusija

Zankyou no Terror

Autor opisa: Lavi



Epizoda: 11
Datum: 2014
Produkcija: Aniplex, FUNimation EntertainmentL, Fuji TV, MAPPA
Žanr: Psychological, Thriller
MAL

Jednog dana Tokio se nađe pod napadom terorista i jedini trag koji vodi ka počiniteljima je bizarni video klip uploadovan na youtube. Policija koja je totalno zbunjena s onim što se desilo je nemoćna da spreči širenje paranoje među narodom.

Dok ceo Japan traži zločince odgovorne za ove napade dvoje misterioznih tinejdžera, tinejdžera koji ne bi trebali ni da postoje genijalnim potezima počinju da izvršavaju svoj opaki plan. Prokleti da hodaju ovim svetom samo sa imenima 9 i 12 njih dvoje formiraju "Sphinx," tajno društvo kako bi svojim delima probudili ljude iz svog sna lažne sigurnosti.




Komentar: odlična 1 epizoda. Trebalo nam je nešto ovako među novim naslovima ovog leta, nema fanservice, nema humora, moći, supernatural elemenata itd. Prva epizoda to jest glavni likovi su me podsetili na Lighta iz DN.

Neću da otkrivam mnogo spojlere ali reći ću da mi se svidelo što su prikazali kako maltretiraju onu malu, klasično iživljavanje popularnih klinaca koje nam u animenu obično ublaže humorom dok su ovde ostavili kako je.