Anime diskusija

Zettai Karen Children

Autor opisa: Dream Omen

Iz želje da pogledam Unlimited Hyoubu Kyousuke, čuo sam da je to spin off animea koji je izašao ranije Zettai Karen Children. Pošto sam se malo raspitao i pogledao neke clip-ove, odlučio sam da mu dam šansu. Za sada sam prešao polovinu i mogu da kažem da mi je drago što sam počeo da gledam ovaj anime :)



Ima elemente magical girl animea, samo što je to više prikazano na humorističan način. Ima puno borbi, ali nema smirti ni nekih teških tema. Tokom prve polovine, nisam siguran da je neko poginuo. Anime se neshvata ozbiljno nikako i to im ide u prilog veoma. Jer je veoma zabavan i humor je često dobar. Ne uvek, ali sasvim dovoljno. Likovi su interesantni na svoj način. Istina Hyoubu Kyousuke je razlog zašto sam i počeo da gledam ovaj anime i nije ni malo razočarao. Čak i humor sa njim je efektivan.

Pošto sam pogledao Nanohu i Madoku malo sam otvoreniji prema magical girl žanru, do sada sam ga izbegavao na svaki način. Istina to nisu standarni primeri žanra, a nije ni ovo. Čak nemogu ni da kažem da je Zettai Karen Children pravi magical girl anime, ali sigurno da je vrlo blizu. Najveći problem koji imam je loše i nepotrebno korištenje Engleskog. Stvarno neznam zašto ga i koriste ako već nemaju glumce koji znaju da ga pričaju. Ili koji bar mogu da nauče nekoliko reči kako treba.