AnimeOverdose Forum
Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team - Printable Version

+- AnimeOverdose Forum (https://www.anime-overdose.com/forum)
+-- Forum: Anime i manga (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-29.html)
+--- Forum: Anime naslovi (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-56.html)
+---- Forum: Mobile Suit Gundam (https://www.anime-overdose.com/forum/forum-62.html)
+---- Thread: Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team (/thread-4942.html)

Pages: 1 2


Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team - ZetaZaku - 2013-03-15

[Image: 15797.jpg]

Quote:UC 0079 - After operation Odessa was successful, more and more E.F.S.F. soldiers are sent to earth to rid it from the hands of the Principality of Zeon. As Zeonic forces retreat to unknown parts of the world, it's up to the E.F.G.F. to find them and exterminate them.

Ensign Shiro Amada is made leader of the 08th MS team, and leads a team of Mass-Production type Ground Force Gundams into battle. His mission, to distract the enemy and find the new mysterious Zeon weapon. But can he actually do it when he falls in love with a Zeon pilot, named Aina Sahalin.

AniDB

Producers: Sunrise, Bandai Entertainment
Genres: Adventure, Drama, Mecha, Romance, Sci-Fi, Shounen, Military

Za razliku od UC Gundam TV serija, u ovoj OVA-i glavni lik nije Newtype niti Ace pilot. Jedini Ace pilot je Chuck Norris, koji je na strani Zeona. Drugim recima, ovde mozemo videti kako je taj jednogodisnji rat izgledao u ocima obicnih vojnika (pilota) i pokazuju da Mobile Suitovi nisu neustivi za pesadiju (sto je dokazano u epizodi kada je gerila uspela da unisti ona dva Mobile Suita, i osteti treci) i cak sta, doslo je do kvara jednog kad su bili u pustinji. I naravno, kad se osteti pilotska kabina malo (kao posledica udarca recimo) i pilot se povredi (to se moglo videti kada su Zeon napali Eledora koji je bio u tenku valjda? ili nesto slicno, i kad je puklo staklo, povredio se naravno).

Moze komotno da se gleda i bez gledanja originala, jer nije povezano sem sto se u isto vreme odvijaju. Daje malo realistican feel, sto je bilo zanimljivo videti u Gundam naslovu, koij se od pocetka trudio da bude realistican.


RE: Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team - Happy - 2013-03-15

Ovo moram pogledati!


RE: Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team - SerbianGod - 2013-07-01

Uh, meni se bas dopao ovaj anime...

Sama prica, pa i setting mi se nisu nesto narocito dopali, ali likovi, odnosno njihova karakterizacija i odnosi su mi bili top-notch, i prosto sam uzivao u tom segmentu. Retko kad sam vidjao ovako dobar skup likova na jednom mestu, a pogotovo u anime-u, ovakve tematike, jer: imamo komandanta Shiro-a, kao mladog, hrabrog i pravicnog momka, onda Sandersa, iskusnog vojnika kojeg prate neke lose price na trecim misijama, onda prejako karakterisanu i surovu Karen, pa dva najbolja lika - Eledore-a, vojnika koji zeli da postane pop-zvezda i malog Michela koji je zauzet pisanjima pisama, dalekoj ljubavi. Sam anime je i vizuelno jak: prelep i detaljan oldshool crtez, sasvim dobra animacija, za to vreme i moram reci, predivan i emotivan soundtrack. Anime bi bio cak i savrsen, ali ima jednu boljku: kraj je isuvise bio lame, bez ikakvog uticaja na pricu i previse heartwarming, za moj ukus, pa ja ipak 11. epizodu smatram pravim krajem, ovog odlicnog ostvarenja.

9/10

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a81j4mfiVKE


RE: Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team - Happy - 2013-07-02

Odličan je 08th Mobile Suit Team. Slažem se da nisu trebali da prave 12. ep. Zbog čega je to urađeno pojma nemam, verovatno jer mora da ima happy end. Takođe sviđa mi se što se anime ne fokusira na neke glavne aktere rata i napredna mobilna odela (kao svaki Gundam). Jednostavno neki levi likovi, u standardnim mobilnim odelima. Gledamo njihove doživljaje na jednom od ratišta. Po meni jedini da kažemo realan Gundam.

Jel ima još neki ratni anime na ovaj fazon?


RE: Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team - Eleran - 2013-07-02

Yup i meni je ovo jedan od omiljenih, nemam sta previse da dodam na ovo sto ste rekli osim jos jedne kul sitnice, don't forget uncensored nipples! Anime


RE: Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team - Dream Omen - 2013-07-04

Hteo bih ovo da pogledam, ali nemogu da nađem steem nigde Sad Našao sam jedan, ali nema titla.


RE: Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team - Happy - 2013-07-04

Skini anime ima svega 12 ep, pa obriši posle gledanja Big Grin


RE: Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team - Dream Omen - 2013-07-04

Pa da, ali treba dai h skinem, pa posle brišem. A to je problem.


RE: Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team - Happy - 2013-07-05

Anime je 480p. Isti đavo da li ćeš strimovati ili skidati. E sad ako baš nemaš mesta na hardu gledaj ep po ep pa briši, jbg. Šta god radio obavezno pogledaj, odličan naslov!


RE: Mobile Suit Gundam The 08th Mobile Suit Team - Dream Omen - 2013-07-05

Našao sam Smile Gledaće se kasnije malo. Dobar kvalitet i titlovi, još i novi sajt za online streem Smile