One Piece manga (Warning! Spoilers!)
Evo idemo deo po deo Big Grin

Prvo Sea Kings:

1. Uspostavljeno u prici: da su najjaca i najveca stvorenja u moru, takodje i jedna od najagresivnijih.

- Comic Relief aka Plot Hole: Luffy nokautira Sea Kinga koji 100 puta veci od njega. I to je naravno Plot Hole kad pogledas jer se ne uklapa sa prvim postavljenim uslovim u prici, koji je postavljen u samom pocetku price.

Znaci delovi gde SH nokautira iz jednog obicnog udarca Sea King-a, je PLOT HOLE.

Mada taj Plot Hole je napravljen da bi se dobio comic relief u mangi, da se vidi kako se posada zeza okolo...i da bi se covek malo nasmejao.

- Scena kad Senksu odrize ruku nije plot hole, jer se uklapa sa prvim uslovom.

- Takodje nije Plot Hole i kad Sea Kings vuku Noah jer se i to uklapa sa prvim uslovom.

- Takodje se sa prvim uslovom uklapa i borba SH protiv Surume-a (Krakena), jer borba nije bila comic relief nego je bila koordinisana borba sa sposobnostima koje koriste Lufi, Zoro, Sanji.

- Takodje ona scena kad se Lufi bori na onom grebenu u Fishman Arc-u, koristi Kings Haki da bi savladao Sea Kinga. Sto znaci ni to nije Plot Hole.

Sad za Haki: (hvala Eleranu na hintu!!!)

2. Uspostavljeno u prici: svako ima Armanets i Observation haki, samo odredjeni pojedinci imaju Kings Haki. Kad neko uspe da aktivira Haki, onda dalje nastavlja da trenira taj isti Haki, kroz idividualan trening ili kroz borbe.

- Za Senksa ne znamo kako je dobio Haki, znamo da je jos kao klinac bio u posadi Gold Roger-a, i verovatno je stekao veliko iskustvo i znanje koricenja hakija, takodje znamo da se borio dnevno protiv Mihawka, sto znaci da treba da zna Armanets Haki, mada sad se stvara pitanje, da li je on mogao taj Armanents Haki da koristi na telu u to vreme kad je izgubio ruku ili je samo kao Zoro mogo da prebaci na mac i da sa njime sece metal. Dok to Oda ne pokaze u prici, za sad ovo nije Plot Hole. Ako bude pokazao suprotno onda ce da bude Plot Hole.

- Jedini likovi (za koga ja znam) koji mogu da koriste Armanents Haki i na svome telu i na oruzju jesu Vergo i Smoker. Zapravo Vergo je jedini lik za sad koji je pokazao toliku spretnost koriscenja Armanents Haki-ja post Time Skip. Pre Time Skip je to bio Akainu koji je sa svojim Armanents Haki-jem, ojacao svoju DF i uspeo da se odbrani od napada Marka i Viste.

- Sanji je svoj Haki aktivirao u borbi protiv clana posade don Kriega i to je Observation Haki, danas Sanji moze da oseti emocije na daljinu.

- Sanji je svoj Haki aktivirao kada je bio u nezgodnoj situaciji i bila mu je potrebna maksimalna koncentracija i napregnutost da bi pobedio protivnika.

- Zoro je svoj Haki aktivirao u borbi protiv Mr. One. Kada mu je bila potrebna moc da isece metal on je imao flashback i setio se kad mu je ucitelj rekao da postoji moc koja moze da sece metal. Tada se Zoro koncentrisao na svoje maceve i aktivirao Haki. Danas zoro moze da isece gvozdena vrata i ceo brod itd...

- Obojica su aktivirala svoj haki relativno rano u prici i posle su dopustili da se on razvija kroz borbu, iako nisu bili svesni sta predstavlja ta moc, prihvatili su je jer su shvatili da je korisna, tek su posle shvatili da je to Haki.

- Usop je takodje aktivirao Haki kad je bio najskoncentrisaniji na metu. Da li ce nastaviti da trenira taj haki ili ce pustiti da se vremenom kroz borbe razvije, to ostaje na Odi da odluci.

- Ostali clanovi posade nisu imali borbu ili situaciju gde se od njih zahteva maksimalna koncentracija i napregnutost. Imali su napete situacije sa clanovima posade, mada ne individualne situacije.

Nadam se da je ovo razjasnilo malo. Smile

[Image: slika.jpg]
Reply


Messages In This Thread
RE: One Piece manga (Warning! Spoilers!) - by greffespatch - 2014-08-30, 16:55



Users browsing this thread: 5 Guest(s)