Persona serijal
#31
a i potrebno je štancati/grindati likove u tartarusu, igraš dok ne počneš pobjeđivati s lakoćom sve protivnike koji su na tom katu. Onda je lakše boriti se protiv bossova i kasnijih neprijatelja. A i persona 3 ima baš bolesnije i mračnije animacije nego četvorka. Uf, kada se smislim onog filmića kada se prvi put prikazuje dark moon, jezovito. A tek prvi susret s tim shadowsima, i stvaranje nove persone... bolesno.
[Image: harpy211.png]
Reply
#32
Mene ste zainteresovali. Samo me zanima jedno: može li se igra pičiti na PC?
Šta čitati? Hm...možda: http://klub-knjige.blogspot.com/

Reply
#33
Preko ps2 emulatora, ali ne znam da li podržava te igre... Inače su samo za ps2, prva dva nastavka i ekspanzije su za psx, a treći i četvrti za ps2. A spinoff Catherine za ps3.
[Image: harpy211.png]
Reply
#34
Igre ne postoje za PC. Igram na PS2 emulatoru. Meni igra savršeno radi.

Igra je unikatna. Nikada ništa nalik na ovom nisam ni video a kamoli igrao. Moraš da balansiraš između učenja, socijalnog života i borbi. Pa onda imaš stanje tela: bolestan, umoran, dobar i odličan. Ako previše forsiraš borbe ili ako uvek učiš duboko u noć pre spavanja stanje ti padne na umoram pa onda ne možeš da učiš i u borbama si dosta slabiji pa ti treba 1-2 dana ranijeg leganja i spavanja pa si bukvalno izgubio 4 akcije samo na odmor. Takođe možeš da biraš da li ćeš da spavaš na času ili da ostaneš budan, ako ostaneš budan raste ti academic a ako spavaš popravićeš stanje tela, ovo je bitno pošto imaš ispite da radiš a sve zavisi od tvog ponašanja. Ovo je samo jedan od mali milion primera Big Grin

Što se tiče mog igranja u Tartarusu. Stigao sam do sprata 36 (do sada sam imao samo 1 pun mesec, železnica i odbegli voz). Spratovi su mi dosta lagani bili. Senke ne beže od mene ali ih sa lakoćom pobeđujem (uzeo sam bow pa svaku borbu iniciram i imam prvi potez). Ni jednu Personu ne forsiram nego uvek u zavisnoti od borbe šta mi treba menjam. Takođe imam problem sa bossom na 36 spratu, neki kovčeg, tako da ću izgleda morati malo da grindam.

U igri ima samo jedna stvar koja mi se ne sviđa a to je imena magija kod Persona su na japanskom, to jest kako Ameri to izgovaraju. Kod neprijatelja piše da je ranjiv na vetar a kod persone umesto da piše wind (ili tako nešto) piše Garu XD Do sada sam naučio kako se svi elementi govore na japanskom ali problem su mi one ostale magije, buffovi i debuffovi. Nemam pojma šta koja radi a u borbi nema objašnjenje nego jedino van borbe mogu da vidim opis Sad
Reply
#35
Ja već neko vreme opasno razmišljam da si kupim PS2. I to će verovatno tako i biti....
Šta čitati? Hm...možda: http://klub-knjige.blogspot.com/

Reply
#36
Pa ako ćemo iskreno isplati se. Kod nas novi PS2 košta ~120e. Uzmi samo za primer J-RPG igre. U 5 naslova (FFX, FF XII, Persona 3 i 4, Dragon Quest VIII) imaš preko 500h igre i to je sve samo prvo prelaženje. A na PS2 ima mali milion J-RPG naslova + ostale igre Big Grin
Hteo sam i ja da uzmem PS2 pre par meseci ali kada sam video da mi emulator radi odlično odustao sam. Svako ko ima slabiji komp i ne može da potera emulator isplati mu se kupovina PS2. Ako se ne varam PS2 košta ~70-80e ali mi plaćamo 120e jer kupujemo već čipovan Big Grin
Reply
#37
Daj link do emulatora i instrukcije kako da to instaliram Smile Pošalji na pp.
Šta čitati? Hm...možda: http://klub-knjige.blogspot.com/

Reply
#38
@alex5ko
Nesto mi nije jasno u tome sto govoris, prvenstveno, imena magija nisu na japanskom (Garu, Agi Megidola etc.) ako se ne varam u pitanju je neki hebrejski or some shit. Drugo, pored svake magije kada je koristis u borbi pise koji je tip, koliko je jaka (small, medium, heavy ili severe) a pritiskom na select ili neki od L ili R tastera ima i detaljnije objasnjenje za svaku magiju. E sada, nadam se da igras FES Remix undub verziju posto je english dub uzasan. Vecina japanskih igara koje budu sinhronizovane na engleski zvuce ogavno :V.

Nego da se vratim na Persona FES, FES pored Journey ima i drugi deo igre na disku tj. Answer, koji daje odgovore na pitanja koje Journey ostavi na kraju. FES takodje ima dosta poboljsanja po pitanju gameplay-a i novih mogucnosti, tipa fuzioniranje oruzja.
Reply
#39
Mislio sam da je to japanski jer Gara iz Naruta je iz wind sela XD Kakva asocijacija XD

U borbi piše (kada biram koju magiju da bacim) ali kada biram novu personu u toku borbe ne piše ili kada fuzujem persone pa gledam šta će mi ispasti u 80% slučajeva nemam pojma šta te magije rade Sad na kraj pameti mi nije bilo da kliknem select XD Probaću!

Igram Persona 3 FES pričaju na eng i ima eng titl. Opcije sam samo preleteo i ako se dobro sećam nije bilo biranje dub-a.

Malo mi puno 260 spratova u Tartarusu. Očekivao sam max 150 Big Grin
Reply
#40
Je, da, u trojci je to problematično riješeno. Morati ćeš zapamtiti što koja magija predstavlja, ali nije to neki problem... Ionako svaki lik u ekipi ima samo određeni element. Jedan munje, drugi vatru, treći led i slično... Nije li buff led? Kasnije se nadograđuje magije tako da budu sve jače i moćnije, ali i uzimaju više mane.
[Image: harpy211.png]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)