Gundam [complete]
#61
Dizajn starijih Gundama je opet stvar preference, performanse doduse nisu, ako je Gundam radjen 80-ih ne znaci da su im specs losiji, primera radi, Turn a je najjaca masina u celoj Gundam fransizi, a ima verovatno najruzniji dizajn, sto je opet diskutabilno. I taj dizajn je opet, ne toliko stvar uvodjenja novotarija da bi se ugadjalo starim, koliko privlacenje novih fanova. Devojke i newfagovi nece da gledaju kante, svakome ko je iole zreliji takve stvari nece odvlaciti paznju pri gledanju. Nije nikakva tajna da Gundam fanovi (mislim na pravu stvar, ne nas ovde, lol), gledaju na svaki novi Gundam sa odredjenom rezervom, da ne kazem prezirom.
Reply
#62
Da ne bih spamovao Turn A Gundam temu offtopic-om, ova bi mogla posluziti kao neka generalna za pitanja/informacije o novim serijama koje tek trebaju da izadju itd. Ako modovi nemaju nista protiv, jer inace ne bi ni imala svrhe postojanja.
(2013-03-20, 00:57)Ichigo Wrote: cek cek...pa koliko to gundam serial-a ima?
12 serija ali su samo prve tri direktno povezane (Gundam, Zeta Gundam i Gundam ZZ). Ostale su u alternativnom univerzumu i nemaju veze se svetom originala. Od Mobile Fighter G Gundam pa na dalje mozes gledati kako god hoces. Kontam da bi tebi G Gundam fino legao zbog borilackih vestina i Gundama. Dodje kao Hokuto no Ken sa Gundamima. I ovde je glavni lik kralj borilackih vestina. Za razliku od ostalih Gundama, on je na akciju orijentisan. Da ne bi vise bilo rata, drzave su odlucile da drze takmicenje u kome ce se Gundami boreti i svaka zemlja ima svog Gundama. Ima dosta stereotipa poput LumberJackGundama koji treba da predstavi Kanadu, ili Gundam sa sombrerom koji treba Meksiko itd. Glavna prica je kako Domon trazi svog brata i ucestvuje u turniru da bi ga nasao. Posle se polako otkrivaju stvari i shit hits the fan. Prilicno zabavna serija, pogotovu ako nisi nikad gledao Gundam, jer se obicno ljudi zale sto nije ratna drama kao ostali. Nisam jos odgledao G Gundam do kraja, ali ono sto sam video je dovoljno bilo da serija udje medju mojim omiljenim Gundamima.
http://www.youtube.com/watch?v=zp_1l-AO3Qk
http://www.youtube.com/watch?feature=pla...9tSQ#t=80s
Premotaj negde na 2:30

Ostali Gundami su potpuno drugaciji od ovoga. Dosta se fokusiraju na pricu i politiku, i Gundami nisu ovoliko OP, i samo postoji po jedan Gundam, a ne milion kao u G Gundam haha. U nekim serijama tokom price naprave jos koji pa zavrse sa 2-3 Gundama, ali obicno ne vise.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#63
pa ja sam i rekao da ces ti znati koliko ima serijala XD
pod tvojim uticajem pocele su da mi se svidjaju anime/mange iz 80/90-tih godina Smile
thx ZZ,dodato u listu za gledanje
[Image: 33z5xsi.png]
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)