Usop beskoristan ili ne?? [Spoiler]
@ Eleran:
Originalni background? Imam san, zelim da:
1) Budem najbolji
2) Budem najbolji
3) Budem najbolji

Originalno?

Ubaci Sajtera umesto Zoroa [oba seckaju]. Ubaci Hitmonlee-a umesto Sanjija [oba sutiraju] i ubaci Asha umesto Lufija [oba su jaki kad treba, a totalno random kad ne treba] i imas Pokemon Piece, bez promene poente price ili iceg drugog.
[Image: 2.png]
Reply
Svi likovi imaju svrhu, stvarno neznam da li ste svi gledali isti anime Big Grin Robin ima najmanju svrhu i korist, ali i onaj e sasvim sigurno koristna Sanji i Nami su morali da se zamene, dok je Usop dobio protivnia koga nije mogao da pobedi u Enies Lobyu. Zoro namerno traži mačevaoce da bi se borio protiv njih Thriller Bark, ali nije dobio u Enies Lobyu. itd... Stvarno izgleda da smo gledali različite anime ovde Big Grin

(2012-01-09, 16:31)AlanViBritannia Wrote: @ Eleran:
Originalni background? Imam san, zelim da:
1) Budem najbolji
2) Budem najbolji
3) Budem najbolji

Originalno?

Ubaci Sajtera umesto Zoroa [oba seckaju]. Ubaci Hitmonlee-a umesto Sanjija [oba sutiraju] i ubaci Asha umesto Lufija [oba su jaki kad treba, a totalno random kad ne treba] i imas Pokemon Piece, bez promene poente price ili iceg drugog.

Lufy želi da postane kralj gusara, Zoro želi da bude najbolji u mačevanju to priznajem, Sanji želi da pronađe all blue, Nami želi da nacrta mapu sveta, Usop želi da postane hrabar mornar i da poseti ostrvo džinova, Franky nije upropašten ni najmanje on želi da napravi brod koji će preploviti ceo svet, Brook želi da vidi Laboon-a i da mu pusti pesmu koju su odsvirali, Robin želi da sazna istinu o svetu i da pročita Rio poniglif,. Još jednom mogu samo da pitam, da li smo gledali isti anime?? Smile
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
Usopp nije ni imao protivnika u Enies Lobby-ju, a već sam rekao da svako mora da ima ulogu, jer da nema već bi ih zaboravili (kao Vivi, a i na nju Oda često podseća čitaoce/gledaoce). Alan jeste uprostio činjenice, ali ima pravo.
Reply
OK da, nije imao protivnika, ali je imao kratku borbu sa nekim koga nije imao šanse da pobedi i Sanji je morao da se bori, ali Usop je onda spasao Robin, nešto što u tom trenutku niko nije mogao, tako da se slažem da svi imaju svrhu
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored

"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Reply
Dream Omen, ja pricam o genericnom plot-u koji ima svaki shounen. Lik, san [koji je obicno da nadje nesto najbolje ili bude neko najbolji] = anime. Tako je i u Narutu isto, Naruto zeli da bude Hokage, Sakura zeli da bude najbolja lekarka, Sasuke zeli da bude najjaci i unisti Konohu. Iako su "snovi", tj. zelje drugacije, sve se svodi na isti pattern - udri i budi bolji. Zato kazem da su OP likovi genericni. Ne da im to zameram, ja ih volim takve kakvi su i sasvim je normalno da su takvi u shounen animeu, ali nisu niposto originalni.

Jednostavno zele biti najbolji/naci nesto najbolje.

I ja se mozda varam, secanje mi izvetrava, ali nije li Chopper ustvari spasao Robin, kad je postao Bigfoot? @_@
Reply
IMO Usopp uopste nije besoristan lik. Jeste iritantan s vremena na vreme, ali je deo posade jos od pocetka i ima, opet IMO, veliku ulogu u njoj. Sto se njegovog alter ega tice, ne bih rekao da je nesto mnogo drugaciji od 'originala', jedina znacajnija razlika je hrabrost. Ako Sogeking nije beskoristan nije ni Usopp.
A ako se vec gobori o genericnosti likova, Usopp je ponajmanje generican od svih. Kao sto rece neko Chopper i Usopp jedini imaju izgradjeniju licnost, u smislu da mozes uvek znati sta da ocekujes od njih u datoj situaciji.
[Image: 317bpjd.png]
Reply
Vele, Sogeking i Usopp se razlikuju samo u hrabrosti, ali sam ta hrabrost cini vecinu njihovog karaktera. Usopp jeste vest sa prackom i pametan je [on je i napravio Nami onaj stap], sve to stoji, ali decko nema muda da odapne kamen. Dzaba mu sva pamet.
Sogeking [je li, Usopp dok se krije od svojih nedostataka] ima "hrabrost" i to ga cini korisnijim.

I upravo zbog te hrabrosti Sogeking i Usopp nisu bas "isto". [logicka strana problema]

Sad, ako cemo sa psiholoske strane, vec je vidjeno da Usopp dozivljava Sogekinga kao alter-ego, a iz psihologije se zna da je alter ego poput "druge" osobe, koja obicno ima razlicite karakteristike. Ali da ne mlatimo njegovo psihicko stanje, sama logika [navise] dokazuje moju teoriju da na Sogekinga ne mozemo gledati kao na uobicajenog Usoppa.
Reply
Ali zato je Usop interesantan lik, to ga čini drugačijim i zanimjivijim, on jeste kukavica i shvata to, ali on je spasao i Nami od Enel-a. Znao je protiv koga ide i šta može da mu se dogodi, ali je ipak pucao na njega, bez obzira što to nije imalo nikakvog efekta, bilo je dovoljno da spasi Nami

Reply
Usopp je genericki kukavica. To sto je imao tri puta u toku animea hrabrosti [pod likom Usopp-a, ne pod alter egom] ne menja nista. A to da li je tebi zanimljiv je individualno misljenje, a ne argument.

Meni je dosadan, iritantan i beskorisan.
Reply
@Alan: Kao sto Dream rece, All blue, istorija sveta, poseta kitu, crtanje mape sveta, kakve to veze ima sa udri i budi bolji o kojem pricas, jedini koji imaju taj pattern su Zoro i Luffy posto njihov san realno ima veze sa borbom, ostali uopste nisu takvi...ako ce se meriti vrednost posade po tome ko je koliko doprineo u fajti, jebes onda celu posadu i pricu uopste, onda samo stavimo Lufija, Sanjija i Zoroa i ostale batalimo i kazemo da nisu clanovi posade...
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply

Users browsing this thread: 1 Guest(s)