Threads: 13
Kao sto rekoh, genericki san u shounenu je da neko postane najbolji ili dobije nesto najbolje [eto, da nadje nesto najbolje, moze i tako da se formulise]. Nije Oda izumeo toplu vodu.
A inace, svidja mi se predlog.  Nek ostane i Robin, cisto radi fanservisa.
Threads: 52
2012-01-09, 20:12
(This post was last modified: 2012-01-09, 20:14 by Meneldor.)
Mislim da ovdje treba prvo razlikovat harbrost od idiotizma.
Koliko bi normalnih ljudi islo napast nekoga za koga znas da je xyz puta jaci od tebe? To nije pitanje hrabrosti vec zdravog razuma.
Usopp je "sniperist", a oni bas ne idu head-on u bitke, vec razmisle i supportaju druge ili idu na sure kill.
Skoro zaboravio, Usopp se suocio i s Luffy-em, tak da ima nesto i hrabrosti.
... Usopp se plasio babe koja lici na krticu, to nije normalno ni u normalnom svetu. @_@
Threads: 27
(2012-01-09, 20:14)AlanViBritannia Wrote: ... Usopp se plasio babe koja lici na krticu, to nije normalno ni u normalnom svetu. @_@
to je komedije radi, u OP komedija je veliki razlog zasto je anime tako dobar i kvalitetan
usopp i chopper su plasljivci ali realisti, zoro luffy i sanji nisu
kad vidis scenu di neka zvjer izleti onda prvi vidis usoppa i choppera kako se boje pa tek onda kako se zoro zaleti i one hit ju
da nema ove scene di se ovi boje sta bi ti ostalo, svaka scena bi bila one hit ili lets play badass.. nebi imo nikakav balans i ovaj anime nebi imo ni 30% sadasnje gledanosti
to je bar moje misljenje
Threads: 168
Ja se sasvim slažem sa Frogom za ovo  To je sasvim istina, njih troje su obični ljudi, nemaju neke supersposobnosti i tako se ponašaju. Kontrast monster tri-u.
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored
"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Threads: 87
Analogija ljudske rase u DBZ-u, setite se koliko su samo lame bili u poredjenju sa Saiyanima i ostalim rasama i eto koliko su Usopp i ostali korisni kasnije. Ja sam gledao do time skip-a anime i tu je vec postalo jasno da samo Luffy i Zoro imaju nekog potencijala da se izbore sa ostalim nedacama koje ih cekaju, posto cak ni Luffy nista nije mogao u Marinefordu bez pomoci mnogih. Ne znam prosto kako ostali mogu da nadoknade ogromnu superiornost ostalih likova, posto logicno, nece njih niko cekati sa rukama u dzepovima dok se ovi unaprede i istreniraju, a i sumnjam da bi taj trening imao mnogo svrhe u poredjenju sa time koliko su neki jaki.
Korist ostalih likova bi mogla da se ogleda samo u svakodnevnim poslovima poput navigacije, kuvanja i ostalih sitnih delatnosti sto su vec radili, i sto bi svaki obican covek mogao da radi. Tu je i comic relief ali iskreno, meni to ne znaci posto niti mi je smesan preterano One Piece, niti ga zbog toga gledam.
Iskreno, smatram da je idiotski traziti dozu realnosti u svetu koji je 100% nerealan. U One Piece-u postoje svinje i lavovi zombiji, zivi kosturi, kitovi koji u sebi imaju ostrva i slicno, a mi ovde trazimo "ljudskost". Taj svet nije ljudski, kao sto rece korviner svi "protivnici" a i ne samo protivnici su veoma jaki, tako da je u OP svetu ustvari Franky jedan prosek [jer su Lufi i Zoro jaci]. Nije tu normalno biti Usopp koji se usere i pobegne, tu je normalno biti Franky, koji mozda nije ultra jak [pre-time skip], ali je dovoljno jak da prezivi. To je jednostavno realnost OP sveta.
Tako da, Usopp nije nikakva "realnost". On je samo jedna krajnost, dok su Admirali i Crnobradi druga krajnost. Chopper nikako nije zajedno u corbi sa Usoppom, Chopper ne samo da je korisan van borbe, nego je i u borbi veoma snalazljiv, posebno sad kad ima sposobnost da kontrolise Bigfoot formu [predlazem da se oznaci spoiler alert u ovoj temi].
Tako da, pre-time skip Usopp =/= Chopper. Usopp nije cak ni na nivou od Nami.
On je negde na nivou one patke od Vivi, koja je beskorisna, ali eto kad stvarno treba, pretrci pustinju. Tako isto Usopp, beskorisan je, al kad stvarno treba pukne prackom u nesto.
Threads: 168
Izgleda da ti SnG vidiš nešto što ja nikako nevidim i tako da se nemogu da složim sa tim što ti pišeš. To mi jednostavno nema smisla. Mnogo više je običnih ljudi, Usop je i pre time skipa bio iznad običnih ljudi kojih ima na sve strane. Koje vidimo da nemogu da urade ništa ni protiv običnih marinaca ili gusara. Neznam stvarno gde si video da je on toliko beskorisan  Kad je uradio toliko toga, doprinosi toliko posadi i kao ličnost je vrlo zanimljiv
"Your foe is well equipped, well-trained, battle-hardened. He believes his gods are on his side. Let him believe what he will. We have the tanks on ours." Joachim Pfeiff, 14th Krieg Armored
"Some may be able to avoid the judiciaries of the Adeptus Arbites, fewer may be able to face off against the Imperial Guard and the Adeptus Astartes, but let it be known that none can stand against the Officio Assassinorum."
Threads: 52
@Alan
Imas Code: [spoiler]...[/spoiler]
opciju
2012-01-10, 00:48
(This post was last modified: 2012-01-10, 00:50 by AlanViBritannia.)
@ Dream:
Ja pricam o "glavnim likovima" u OPu, ne o obicnim ljudima na ostrvima. Evo, da pojednostavim: U DBZ imas ljude koji su totalno nebitni i imas "glavne likove" poput Z fightera [tako su se zvali, zar ne?] i onih par sa Nameka [onaj sa kojim se Pikolo spojio isl]. E sad, u Z Fighterima imas jake likove, ali na primer, Tenshinhan u DBZ je totalno beskorisan. Chaoz je i nekako korisan, bar je explodirao u pokusaju da pomogne, a Tenshin [iako ga volim mnogo] je samo desno smetalo.
Isto tako, u grupi relevantnih likova u OP, Usopp je krajnost beskorisnosti [i slabosti].
I kako je on to mnogo doprineo posadi? :t [Izuzmi "cinjenicu" da je "zanimljiv", rekoh da je to subjektivno. Meni je smor]
@ Meneldor:
Izvini, zaboravio sam na to u trenutku. :t
|