Problem sa tabletom, 2.1 Esclair android OS
#1
Tehničko pitanje, narode pomagajte ako boga znate:

Tablet mi se zablesio skroz naskroz. Dakle, nađem lika da prodam tablet, i sve po pe esu. Nisam išao na net ima jedno mesec dva dana, i sad kad sam otišao na net, nijedan fajl koji skine preko appstore-a ne može da instalira. Can't parsage fajl, ili tako nešto. Ok, kontam, najbolje je da ga resetujem lepo, taman pobrišem i sve džidža midže što sam instalirao i dam liku tablet kako treba, no ne lezi vraže: nakon resetovanja, u appstore-u se može downloadovati samo 6-7 aplikacija!

Ok, kontam, nije ni to frka: imam na kompu sve važnije programe. I lepo prikopčam na usb, prebacim instalacione fajlove koje sam imao za tablet na kompu i sa kojih sam ranije instalirao, i sad neke od njih rade, a neke ne rade, to jest, neke se mogu instalirati a neke ne. A znam da su se sve mogle instalirati.

OS je Esclair 2.1 android. I ne, naravno da nisam instalirao aplikacije za 2.2 ili šta već.....

Ne znam da li će iko išta skontati iz ovog posta, ali pomoć mi je potrebna i to brzo.
Šta čitati? Hm...možda: http://klub-knjige.blogspot.com/

Reply
#2
Android market prikazuje samo one aplikacije koje mozes da instaliras. Mozda iz nekog razloga misli da imas neku matoru verziju androida pa zato vidis samo neke osnovne aplikacije i ne mozes da instaliras ove druge. Ja bih reinstalirao OS ponovo, mada ne znam kako to zapravo ide sa androidima? Mozes usput da probas da stavis i 2.2/2.3, ako podrzava tvoj tablet, sto su novije verzije to su manje bagovite...
Reply
#3
Mislim da je to u pitanju. Android market ima odredjen spisak na koju "masinu" mozes sta da instaliras. Mozda ne bi bilo lose da pogledas malo po netu, da li mozes da stavis novu verziju androida na tabletu.
[Image: 76561198078674713.png]
Reply
#4
Znam da android market ima listu aplikacija koje mogu instalirati, ali je pre mesec dana na tom marketu bilo 15 000 aplikacija za 2.1 OS, a ne 10ak. Mislim, nije baš da imam tablet 2 dana, imam tablet godinu dana i znam kako market funkcioniše.

A problem je ustvari bio u tome što se android market apgrejdovao i sada se zove GOOGLE PLAY, a taj google play podržava tek 2.2 android OS. Ja sam našao neki alternativni market za ovu verziju i to je to.
Šta čitati? Hm...možda: http://klub-knjige.blogspot.com/

Reply
#5
Koji tablet imas? Daj ime proizvodaca i model tableta ovdje, pa cemo vidjeti sta se moze napraviti. Ali sto se tice os verzije, najbolje je da upgrade- as na najmanje 2.2. Iako vecina starijih modela smartphone- a podrzava i 2.3.7 --> Gingerbread

A sto se tice G-Play- a, istina je da on ima aplikacije samo od 2.2 na gore. Though, to nije nikakav problem posto (kao sto sam malo spomenuo) sve verzije smartphone- a (bio to mob, tablet ili neki drugi touch) podrzava minimalno 2.2. Bitno je da se nade neki Rom koji zadovoljava sve funkcije sto se tice brzine, stabilnosti i hardware podrske. A to mozes slobodno prepustiti meni.. Smile
Reply
#6
Rešio sam tako što sam instalirao alternativne verzije marketa. Tablet sam posle toga prodao Big Grin
Šta čitati? Hm...možda: http://klub-knjige.blogspot.com/

Reply
#7
Steta, jos nisam imao prilike mijenjati tablet iznutra.. xP
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)