Windows 8 ?
#31
menelador nisi napisao dali si ostao na 8ci ili sta?

ja razmisljam da si kupim w8 ako valja, samo pitanje je 64 ili 32? sta je bolje i dali meni igra ulogu
[Image: XeDUK7e.jpg]
Reply
#32
tvoj keš, ali bačene pare. naravno idi na x64 verziju
Reply
#33
(2013-01-01, 18:55)Frog_Hermit Wrote: menelador nisi napisao dali si ostao na 8ci ili sta?

ja razmisljam da si kupim w8 ako valja, samo pitanje je 64 ili 32? sta je bolje i dali meni igra ulogu

64-bita obavezno ako imas 64bitni procesor i vise od 3 GB rama (najveci faktor).
Nisam ostao, vratio se na 7-icu (imao sam dual-boot), razlog jer mi nije radio Batman: Arkham City, jer Games for Windows Live ne radi na 8-ici Big Grin.
Po meni je 8-ica cist ok, nema tak neke razlike od 7-ice osim metroa koji se da namjestiti da je pregledniji od Start menija. Brzo se naviknes na promjene i kritika da je namjenjeno tabletima je najjadnija koju sam cuo (mislim namjenjeno je, ali nije sad tak neki faktor da ce te ometat u radu).

Moj savjet ti je da radje si skines pirateriju i isprobas tjedan-2 i ak ti se svidja uzmes, jer u suprotnom ce biti bacene pare Big Grin.
[Image: forumrulesi.gif]
Reply
#34
ima da se dl-uje probne verzija osmice pa nju probaj (90 dana)

ako se ne varam uz w8 dolazi nov gfwl ili sada samo xbox live pa bi trebalo da radi, mda o5
Reply
#35
(2013-01-01, 21:30)Roronoa Zoro Wrote: ako se ne varam uz w8 dolazi nov gfwl ili sada samo xbox live pa bi trebalo da radi, mda o5

Koliko sam skuzio gfwl ili je postao taj xbox live ili su ovo ugasili, a ovo pokrenuli. Na tom xbox liveu ne radi osim ako nisu to sredili.
[Image: forumrulesi.gif]
Reply
#36
gfwl verovatno gase zajedno sa MSN-om, ali se nadam da će gfwl igre moći da se prebace na xbox live
Reply
#37
To bi im trebalo biti u interesu, mada se s Microsoftom nikad ne zna Big Grin.
[Image: forumrulesi.gif]
Reply
#38
Vidjela sam Win8 i nije mi se svidio. Nije to rađeno za pc, već kako je netko rekao da je rađen za tablet. Nezgrapan, jednostavno veliko NE.
Imala sam win7 i požalila dan kad sam ju instalirala. Vizualno je ugodan oku, moderniji i to sve, ali užasno je loš na kompatibilnosti. Nijedna stara igra ne proradi, kako god da ju instaliraš. Ako igraš igre koje su došle sa sedmicom, meni je grafika bila očajna. Onaj UAC je glupost godine koju su pokupili od Apple-a, meni se tako čini.
Jednostavno me smeta što naprave OS i puste ga u promet a da pritom nisu testirali kompatibilnost sa nekim starijim programima i igrama. Pa nemaju svi te pare da kupe najnovije programe i ne znam šta sve ne.

Vratila sam se na XP Pro SP2 i meni je to kraljevski OS. Vizualno bi se to moglo doradit, ali kao sustav je stabilan, manje je osjetljiv na neke promjene, radi bez problema i igre se mogu instalirat bez neke velike muke, i stare i nove. Toungue

Prijatelj mi je informatičar, pa sam kaže da je sedmica malo promašena, a osmica bolje da ne govori. Zato mu je XP bolji, jer ima ono što je informatičarima potrebno. Smile
Vista je isto loša, jer je sustav nestabilan, ruši se i sklon je glupostima. Toungue
Ali to je sad moje mišljenje. Anime
I don't suffer from Insanity. I enjoy every minute of it.
I'm not fit to help anyone. Not my family, not my friends... nobody.

When I'm standing in the Dark
I'll still believe...
...Someone's watching over me

The betrayal you can see is trivial. What is truly fearsome, is the betrayal that you don't see.
Reply
#39
Ja upravo igram Duke Nukem 3D Atomic Edition iz 1996. kao i GTA iz 1997. na win7. Takodje sam igrao i Fallout 1 i 2 iz 1997. i 1998.
Svaka igra koju sam instalirao na win7 je radila...

A Xp nije bio tako fenomenalan sto se tice kompatibilnosti takodje. Recimo kad sam 2003. presao na njega nije hteo da radi Max Payne 1. deo Toungue
Iako je radio kod drugara na istom OS-u instaliranom s istog diska i na slabijem kompu Toungue
I nije do lose instalacije, par godina kasnije posle reinstall-a OSa opet nije hteo da radi Toungue

Normalno je da ce biti odredjenih nekompatibilnosti sa igrama starim 10-15 godina, pa gleda se na buducnost a ne u proslost Toungue
( plus win7 ima i compatibility mode, za xp... tako da bi trebalo da ti radi skoro sve - osim starijih stampaca, mozda web kamera i sl. )

Xp jeste dobar... ali je izbacen 2001. ? a SP 2 koji ljudi najvise koriste 2004.? vreme je da se menja - nove i bolje stvari izlaze. Nisam ni ja za to da menjam OS svakih godinu dana, ali dodje vreme za sve - a XP-u je vreme proslo.
[Image: promo_sig05_smaller.png]
Reply
#40
Da ali na XP ne rade nove igre. Imaš dosta igara koje rade samo pod dx10 a njega XP ne podržava. Za par godina ni jedna nova igra neće raditi na XP zbog dx, sada sve furaju dx11 i 12. Jednostavno XP ne može da iskoristi resurse današnjih računara. Kao što Akai kaže gleda se u budućnost, zabole MS što nekome neće raditi igra od pre 10-15 godina i slično.

Win7 je po svemu bolja od XP, po mom mišljenju. Izgleda kao Vista a radi kao XP (nema bagove, grešake, opterećenja kao što je vista imala).
E sada Win8 neće poljuljati staje Win7 ali 9 sigurno hoće pa će ponovo doći do masivnog prelaska ljudi.

Po meni novi OS treba da izađe sa novim hardverom. Svakih 10 godina ako se ne varam. Win 7 i 8 imaju isti hardver.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)