Mobile Suit Gundam F91
#1
[Image: gundam_f91_logo6ncuz.jpg]

"U.C. 0123. Mobile Suit Gundam F91 is Gundam creator Yoshiyuki Tomino's attempt to launch a new Gundam saga, set thirty years after Char's Counterattack.

The story of Gundam F91 revolves around teenage space colonist Seabook Arno, his friend Cecily Fairchild, and the efforts of the Crossbone Vanguard militia, led by Cecily's grandfather Meitzer Ronah, to establish an aristocracy known as "Cosmo Babylonia".

In keeping with Gundam tradition, the civilian Seabook is forced by circumstance to pilot the F91 Gundam, coincidentally designed in part by his estranged mother, Dr. Monica Arno."

MAL|AniDB

Synonym: Gundam 0123: Formula 91, Gundam F91, Gundam Formula 91
Short: MSG F91
Type: Movie
Year: 16.03.1991
Categories: Action, Mecha, Piloted Robots, Sci-Fi, Tragedy, Violence
Original Work: Tomino Yoshiyuki
Original Plan: Yatate Hajime
Direction: Tomino Yoshiyuki
Character Design: Yasuhiko Yoshikazu
Music: Kadokura Satoshi

Slike:
[Image: ozcmobilesuitgundamf9xzq5o.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf936okp.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf9ssov2.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf970o7c.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf96hom8.jpg]
[Image: ozcmobilesuitgundamf90cp7j.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf9awpnz.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf93ios4.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf9lorux.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf9f6p19.jpg]
[Image: ozcmobilesuitgundamf90nrum.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf921rrf.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf93gqgw.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf9qyrwh.jpg][Image: ozcmobilesuitgundamf9b0pli.jpg]

Komentar:
Nazalost, poslednji Gundam na kome je radio Yasuhiko Yoshikazu, koji je kasnije presao na Gundam mange, nazalost ne na Crossbone. On je takodje radio na Venus Wars i Dirty Pair/Crusher Joe. I naravno na svim Gundamima pre F91. Muzika je bila okay, ali mi se nije bas svidela cinjenica da je kompozitor nasao bas Imperial March da ukrade. 0:50 je taj deo. Sta znam, mozda to cini Crossbone Vanguard zajebanijim, iako su u filmu bili prilicno slabi. I za kraj naravno, Tomino i njegove kreativne smrti, kao i razni detalji koji cine film dobrim. Npr. scena sa Arturom kog uopste ni ne znamo (pocetak filma), a scena je bila prilicno tuzna i tragicna. Ili jedna zena koju je ubila caura. Jbg, puske koje koriste MS izbacuju ogromne caure haha.

Gundam F91 je originalno trebao serija da bude. Sad ko zna sta se stvarno desilo, mozda je problem bio budzet, mozda je doslo do svadje i otpustanja, ili je jednostavno sef firme mislio da ce film bolje proci. Zbog toga film lose prolazi kod mnogih gledaoca, iako film nije toliko los. Istina da je film imao dosta potencijala koji nisu uspeli da iskoriste, ali je i ovako dobro ispao. Najveci problem je bas duzina trajanja. Gundam seriju je jednostavno nemoguce ispricati u filmu od 2h. cak i recap filmovi traju po 2h x 3 filma. Tako da negativci nisu bas ostavili jak utisak, jer nismo mnogo ni saznali o dedi i Iron Mask-u.

Uglavom, iako ima svoje nedostatke zbog toga sto je film, i dalje je prilicno zabavan. Iako se radnja odvija posle Char's Counterattack, F91 se moze gledati i standalone posto se Zeon uopste ne pojavljuje, niti se spominju dogadjaji iz proslosti. 8/10

Manga Mobile Suit Gundam Crossbone se odvija posle ovoga i jedan od glavnih likova je Seabook Arno (Kincaid). Pitanje je da li je Tomino tako zamisljao F91, ili je posle F91 smislio pricu. Steta samo sto Yasuhiko nije crtao, vec neki drugi lik.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)