JoJo's Bizarre Adventure (2012)
#1
[Image: 40409l.jpg][Image: 44177l.jpg]

"An epic horror-action-adventure! Spanning the generations of the Joestar family, each arc focuses on a certain member of the family and his/her battles with vampires, super vampires, and other Stand users.

Phantom Blood stars Jonathan Joestar and the ambitious Dio Brando. It shows how the stone mask was found and how Dio first obtained and utilized his powers. Once Jonathan and Robert E. O. Speedwagon realize Dio's intentions, they must team up with Will A. Zeppeli and learn Ripple (Hamon) to stop Dio."

MAL|AniDB

Type: TV Series, 26
Year: 06.10.2012 till ?
Categories: Action, Manga, Shounen, Super Power, Violence
Original Work: Araki Hirohiko
Direction: Suzuki Ken`ichi
Series Composition: Kobayashi Yasuko
Character Design: Shimizu Takako
Chief Animation Direction: Shimizu Takako
Music: Matsuo Hayato
Animation Work: David Production

Komentar: Serija je podeljena u dva dela. Prvi deo je od prve do devete epizode, a drugi do desete do kraja. Prvi deo prati pricu mladog Jonathana u svojoj borbi protiv DIO, a drugi deo prati mladog Josepha u borbi protiv Pillar Men-a.

Prvi deo je prilicno slabiji od drugog sto se mene tice. Likovi su bili zanimljivi, ali nedovoljno razradjeni, a prica je bila prosto idi tamo i ubij negativca. Drugi deo je vec mnogo zanimljiviji, kako likovi tako i sama prica. Meni je Joseph kao lik mnogo bolji od Jonathana. Svi JoJo likovi su mi bolji od Jonathana haha. Jonathan ce se jedino pamtiti po njegovom "DIO! DIIIIOOO!" Ali mi se zato DIO mnogo vise svideo od Cars, ACDC i Wham-a. Prosto je odlican negativac. Od samog pocetka te tera da ga mrzis iz dna duse XD I jos su mu i odlicnog voice actora izabrali jer je Koyasu Takehito odlican posao uradio (WRRRRRRRRRY!)

Kome se svidjaju oldschool shouneni poput Hokuto no Ken ili Sakikage Otokojuku ce se sigurno i ovo svideti, samo sto su ovde likovi malo fabulozni haha.

Nadam se da ce animirati i ostale mange jer je anime jako uspesan.

[Image: Untitled-4.gif] "DIO! DIO! DIIIIOOOOO!"
Haha.
[Image: commiejojosbizarreadvuiurk.jpg]
Priceless XD
http://www.youtube.com/watch?v=hf4Ybm8T288

[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#2
^mene ovaj podsetio na nasminkanog Kenshiro-a XD

planirao sam da gledam ovo svakako
[Image: 33z5xsi.png]
Reply
#3
Odgledao prvih 6-7 epizoda, zasad verno prati mangu, ali ovo je po prvi put da nisam zadovoljan brzim tempom, u vecini slucajeva brzi tempo kod bilo kog animea mi je pozitivna stvar, ali ovde je previse zbrzano iz razloga sto je malo posveceno paznje likovima kojima je u mangi dato dovoljno vremena da ih zgotivis, zadovoljan sam podelom glasova za likove, osim jednog, a to je Zepelli, jedan od najgotivnijih likova u prvoj prici u mangi je totalni promasaj sto se tice glasa, pustio sam suzu, ali ne radosnicu kada sam ga cuo :') Ostalo sam manje vise zadovoljan...i jedna od najboljih uvodnih spica ove godine, pogotovo sto se tice crteza u njoj, krajnje kul Smile

@ZetaZaku: Bas me je interesovalo kako ce ispasti u anime to WRYYYYYYY! kad sam citao mangu, ali Koyasu Takehito mi je krajnje gotivan seiyuu i super je odradio Smile
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#4
Pogledah 10 ep.

Anime mi je dosta dobar. Dosta dobro su odradili odnos JoJoa i Dia. To njihovo odrastanje je odlično urađeno, baš sam zamrzeo Dia. Sa druge stane kada Dio postane vampir i ovi krenu da ga jure mi je onako prosečan solidan anime. Po kvalitetu dosta lošiji od dela kada odrastaju. Jedino mi se Cepelin ne sviđa. Previše mi je slab ispao. Takođe posvetili su pola ep njegovom umiranju, a lika smo videli prvi put 2 ep ranije. Nisam se baš nešto isekao niti skenjao što je poginuo.
Reply
#5
To je zbog brzine adaptacije. Istina je da nije ostavio neki utisak u animeu, dok je u mangi bio pa najbolji lik. Jbg, tako vam je kada rade bukvalne adaptacije od panela do panela. Da su dodavali malo scena i barem napravili sezonu od 13ep bilo bi bolje. Mada koga briga, i onako je taj prvi deo piiiiiiiiiii. Drugi deo je mnogo bolji.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#6
Pogledah sve ep, odnosno 22 toliko ima BGA fansuba.

Ovaj drugi deo priče je tipičan power up shounen, ali ima zanimljivu priču drži pažnju. Što se tiče cele serije, prve 3-4 ep odrastanja su mi ubedljivo najbolje. Moram priznati da mi se sviđaju borbe. Vrlo lepo je prikazano kako likovi razmišljaju i zašto šta rade. Takođe sviđa mi se stil bojenja, dosta jake i u neki scenama čudne boje generalno za anime. Mislim da ovoliko ljubičaste u svim anime zajedno do sada nisam video.

Nadam se da će sada završiti sa tim maskama pa neki drugi serijal da ima neku drugačiju priču Big Grin I nadam se da neće uvek biti ista sudbina Cepelin porodice.
Reply
#7
^Kada se zavrsi JoJo mozes komotno odgledati i one stare OVA-e. One su direktan nastavak. Sad pitanje je da li cemo dobiti nastavak ovoga, ali s obzirom da se bluray i figure prodaju, ne bi me cudilo i da bude nastavka. Mada treci deo je u MotW fazonu gde putuju od Japana do Egipta i bore se sa random neprijateljima. Taj deo je najpopularniji na zapadu i jedino je taj deo mange i izasao na zapadu haha.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#8
Odlična 23 ep. Skroz sam smetnuo sa uma da mu je [spoiler]Liza majka, kada je saznao da je ona beba sa slike. Iako je lepo na početku rečeno da je Džonatov sin oženio tu bebu.[/spoiler] Tajna skrivana od Džozefa ili je i on spor XD
Reply
#9
^Pored inteligencije koju je pokazao tokom serije, ne znam ni kako si mogao pomisliti da je spor haha. Mozda jedan od pametnijih shounen protagonista (koji su u 99% glupi ko k). Zar nije Speedwagon objasnio?

Odgledah sve sto izaslo. Zadovoljan sam adaptacijom, pojedini delovi su mi se mnogo vise svideli u animeu nego u mangi. Jedina zamerka je OST. Previse dubstep-a koji se uopste ne uklapa u JoJo. Pitam se bas kako planiraju da zavrse seriju, da li ce ubaciti epilog kao teaser za sledecu sezonu (ako je bude bilo).
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#10
poceo da gledam,ali..ne drzi mi paznju nekako
nije anime za kojim srljas da gledas jos jednu epizodu
mada mi se svidja ta prica,ali me nekako podseca na Shaman King.Sa svim tim duhovima unutar likova
[Image: 33z5xsi.png]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)