Vikings
#1
[Image: MV5BMTkyNTc3MDM4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwODQ3...4,317_.jpg]

IMDb
TV kanal: History
Kreator: Michael Hirst
Uloge: Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Clive Standen, Gustaf Skarsgård, George Blagden, Gabriel Byrne
Žanr: akcija, drama, istorija
Godina snimanja: 2013

Opis:
Inspirisana pričama o vikinškim pljačkama, pohodima, trgovinom i istraživanjem ondašnjeg sveta, serija prati Ragnara Lodbroka, legendarnog vikinškog ratnika, njegovu družinu i porodicu. Zaplet počinje kada mladi Ragnar, bez znanja svog starešine, sagradi sopstveni brod i krene u pohod na zapadne zemlje, velika prostranstva o kojima postoje samo priče u koje malo ko veruje.

Komentar:
Veoma zanimljiva serija, odgledao sam je za dva dana. Radnja ponekad zna da bude ubrzana, pa se u četrdesetominutnoj epizodi zna svašta izdešavati. Sem toga, nemam nekih većih zamerki. Muzika je dobra, gluma solidna, nije bog zna šta, ali nije ni tako loša (jedino što je klinac od Ragnara antitalenat za glumu i baš mi je išao na živce), priča je takođe dobra, a za pohvalu je to što se može saznati dosta o nordijskoj mitologiji. Za ljubitelje istorije i mitologije prava poslastica, a verujem da bi se svidela i onima koji to nisu. Serija je vrlo dobro primljena od strane publike i najavljena je i druga sezona.
Je l' gledao neko?
[Image: steinsgate.png]
Reply
#2
gledo sam cim je izaslo

mada ne vidim zavrsnicu sezno kao nesto, malo je glupava prica, nema nekih pravih borbi koje sam ocekivao
[Image: XeDUK7e.jpg]
Reply
#3
Solidna serija, koja iz epizode u epizodu dobija na kvalitetu. Naravno stiče se utisak da su Vikinzi kao neka light verzija game of thrones-a. Ali svako ko voli tu tematiku treba da overi seriju, bez obzira na njene mane.
Reply
#4
@Frog A dobro, ne možeš sad da očekuješ neke epske bitke kao u Gospodaru prstenova, ipak je ovo serija + naručena je od strane Hisotry kanala, to bi bilo kao kad bi seriju pravili Nacionalna geografija ili Diskaveri koji ne mogu da se porede sa HBOom, AMCom, CBSom, FOXom...
Uprkos tome, ne može se reći da serija nije realna zbog borbi. Ako ćemo realno, radnja je smeštena u 9. vek, mračno doba srednjeg veka, sva dostignuća naroda starog veka su propala, tako da nisi mogao da očekuješ neke velike gradove ili zamkove. Štaviše, Vikinzi u to vreme nisu imali dobro organizovanu državu pa samim tim nisu ni mogli voditi neke velike bitke, bile su to male grupe pljačkaša koje su harale po obalama stranih zemalja.
Naravno, serija nije savršena, ima svojih mana, ali borbe nisu jedna od njih.
[Image: steinsgate.png]
Reply
#5
Serija je vizuelno veoma dobra i ima dobru muziku Smile Uživao sam dok sam je odgledao Anime
[Image: inxqat.png]
Reply
#6
^To sto kazes, uvodna spica je odlicna Smile

Neke stvari nisam znao, recimo ono za zrtvovanje, mislio sam da su samo zivotinje zrtvovali, nisam znao da su i ljude, to me bas iznenadilo. Gledljiva je serija i kontam da ce sledeca sezona biti jos zanimljivija, nestrpljivo se iscekuje Anime
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#7
ja nisam bio iznenaden zrtvovanjem, ali recimo da me iznenadilo kad se onaj lik voljno pristo zrtvovat, kao to je velika cast, sjedit ce za odinovim stolom veceras

jbt koju su oni mastu imali, ni ni cudo ako su onu travu pusili XD
[Image: XeDUK7e.jpg]
Reply
#8
Ogleda sam i sviđa mi se. Još malo pa će 27. februar kad će početi i druga sezona.
Omiljeni lik mi je Floki, ludak pravi.
Reply
#9
Još samo nedelju dana Smile Treba to dočekati XD


[Image: steinsgate.png]
Reply
#10
Fenomenalna serija,kao neko ko voli istoriju i obozava nordijsku mitologiju bio sam odusavljen ,samo sto nikad nisam odgledao 10 epizodu ,ne znam ni da li je izasla na kraju,cekao sam dugo..ILi je to sad to prebaceno u drugu sezonu ?
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)