Mobile Suit Gundam Unicorn
#1
[Image: 50459l.jpg]

Quote:U.C. 0096...

The manufacturing colony Industrial 7, which is still under construction, floats at Lagrange point 1.

A youth named Banagher Links, who grew up without knowing his father, meets a mysterious girl who has stowed away on a ship bound for Industrial 7. As the white mobile suit Unicorn undergoes repeated tests and becomes the subject of diverse speculations, the hands of time begin to move.

Banagher does not yet know that he has been caught up in the conflict surrounding Laplace's Box.

What is Laplace's Box?
What secret does it contain?
The hundred-year curse of the Universal Century is about to be resolved.
MAL|AniDB

Quote:Type: OVA, 7 episodes
Year: 20.02.2010 till 17.05.2014
Categories: Action, Mecha, Navy, Piloted Robot, Sci-Fi, Space Travel
Original Work: Tomino Yoshiyuki, Yatate Hajime
Direction: Furuhashi Kazuhiro
Story Composition: Fukui Harutoshi
Animation Character Design: akahashi Kumiko
Chief Animation Direction: Takahashi Kumiko, Genma Nobuhiko
Music: Sawano Hiroyuki

[Image: mobile_suit_gundam_un6tkkx.jpg][Image: mobile_suit_gundam_unqtkt4.jpg][Image: mobile_suit_gundam_unzjkg4.jpg][Image: mobile_suit_gundam_unyxjgl.jpg]
[Image: mobile_suit_gundam_un4ljlq.jpg][Image: mobile_suit_gundam_un0tk8h.jpg][Image: mobile_suit_gundam_unmkjz9.jpg][Image: mobile_suit_gundam_un89k7z.jpg]

Komentar
I napokon se zavrsio i taj Unicorn. Srecom sve na vreme za razliku od nekih drugih OVA i filmova haha.

Radnja Unicorn-a je smestena izmedju Char's Counterattack i F91. Za potpuno uzivanje je potrebno odgledati: Mobile Suit Gundam, Mobile Suit Zeta Gundam, Mobile Suit Gundam ZZ i Char's Counterattack. Moze naravno i stand alone da se pogleda, ali nema svrhe jer se dosta spominju dogadjaji i likovi iz prethodnih serija. Sama radnja nije povezana sa drugim serijama, jedino sto su neki likovi iz prethodnih serija medju glavnima u Unicorn, tako da je bitno odgledati sve.

Unicorn se uglavnom fokusirao na fanservice, koji je odlican bio, tako da je uzivanje bilo maksimalno. Sama prica i likovi nisu bili nista originalno, sve je vec vidjeno u prethodnim Gundamima. Na kraju ga bas taj fanservice i spasava. Od likova su mi se Marida Cruz i Mineva/Audrey [spoiler]dve loli iz ZZ Gundam koje su sada porasle[/spoiler] najvise svidele. Marida Cruz je uglavnom bila klasican Cyber-Newtype lik sa klasicnom pricom. Steta sto je Mineva imala nesto malo screentime, iako je ipak igrala centralnu figuru u celom konfliktu. Banana se nije nesto isticao, i kao protagonista je dosta slabiji od Amuroa, Kamila i Judau, ali naravno bolji od onih tipa Heero, Setsuna, Kira itd.

Uzivao sam sedam sati gledajuci Unicorn, i onda poslednjih pola sata sam se iznervirao koliko je los kraj bio haha. Tih poslednjih pola sata je OVA otisla full retard. Mislim da nisu mogli gori kraj da smisle.
[Image: 76561198041329936.png]
Reply
#2
Pomerena tema u Gundam podforum.
Reply
#3
anime je zakon ,svima bi preporucio da ga pogledate Smile
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)