Threads: 71
2014-09-18, 20:11
(This post was last modified: 2014-09-18, 20:13 by Lavi.)
@Frog_Hermit ti arkovi su jos i majka za ovo danas. Prvo animacija je uzasna za 2014 godinu, vecinu epizoda kao da gledas neku flash animaciju, a ne jedan od najgledanijih anime naslova ikada. Niko ne moze da kaze da ne mogu bar neku pristojnu animaciju da urade kroz celu seriju kao recimo u Narutu, ne mora da bude nista posebno ali bar malo da obrate paznju. Bolje su mi bili uradjeni Marineford i Impel Down nego ovo sada.
O filerima da ne krecem, ovde imamo canon filere i bukvalno celu epizodu (i to ne 1 epizodu) gledas zumirane sise jedne zenske koja se pojavila u ovom novom arku, citava epizoda je kako se ona bori (ako se moze nazvati borbom), stenje celo vreme kao da je je*u i krupan zum na njene sise koje hvala bogu skacu kao da svaka ima svoju politiku ali je to canon epizoda.
Previse ima sada filera, vise nego ikada pre i to ne onih 5-6 minuta recapa na pocetku vec kroz svaku epizodu, nemam nista protiv da se uradi dobar filer i produzi neka borba ili nesto tako ali ovo je sprdnja ako ima mozda po epizodi 10 minuta canon radnje.
Ja sam pauzirao OP dok se ne zavrsi ovaj ark, sada kasnim nekih 5 epizoda ali neka u pocetku je bilo cudno sada mi svedno, u svakom slucaju OP ne moze da se gleda epizoda po epizodu posto to bas sroza anime. Najbolje da se nakupi ceo ark pa u cugu.
Threads: 416
One Piece tako i gledam, arc po arc. Ne gledam 1-2 godine, kada se završi sednem i pogledam za par dana. Extra je utisak  U opšte se fileri i odugovlačenje ne oseti, a ovako kada gledaš na kašikicu svake nedelje normalno da ćeš da pizdiš, pošto kao što si rekao ima možda 10 min. Prvih 4-5 min je špica+šta je sve bilo, u svaku ep ubace 2-3 min filera (razvuku neku scenu, ubace nešto komično...) i to je to. Kada se gleda ceo arc iz cugo ti fileri se ni ne osete, dobro čak i legnu. Ili treba gledam barem jednom mesečno po 4 ep iz cuga, nikako nedeljno po 1 ep.
Što se tiče animacije, meni je sasvim OK. Za razliku od Naruta, OP ima super likove i priču i zbog toga gledam a ne kao u Narutu da gledam zbog borbi.
Threads: 99
Hajde ti čovjek lijepo pogledaj koju epizodu i vidi sviđa li ti se ili ne, a ne ovako...
Ko da kupuješ novi računar pa ti treba 1000 savjeta i preporuka.
Threads: 18
2014-09-18, 23:02
(This post was last modified: 2014-09-18, 23:03 by Super Freshman.)
(2014-09-18, 15:12)Axela Wrote: Evo gledam sad na myanimelist, ovaj anime je u top50 pa mi nije jasno, ako se vama toliko ne svidja otkud on u top50?
Necu ga gledati jer vise verujem "nasim ljudima" nego strancima, ali mi je bilo cudno da je tako dobro ocenjen, sobzirom da je to long-going anime kao bleach i naruto, jedina razlika je sto
je bleach 501, a naruto 511.
Doduse, naruto je anime koji je meta rasprave fan boyova (najcesce fanovi goku-a protiv fanova naruta) pa se medjusobno lose ocenjuju, itd...
piiiiiiiiiii da još nisi odgledao ni jednu jedinu epizodu?!
Elem, osobe sa niskim samovrednovanjem obično previše značaja pridaju negativnom tuđem mišljenju, odnosno tome kako ih drugi ljudi procenjuju.
Tuđa mišljanja su samo subjektivne procene koje možemo da uvažimo i o njima razmislimo, ali ne i da ih koristimo kao neko objektivno merilo.
Naravno, možeš ih uzeti u obzir, ali ih nikako ne treba favorizovati i pridavati im veći značaj od onoga koji zaslužuju.
Valjda svi do izvesne mere zavisimo od tuđeg mišljenja, ali tužno je kad neko toliko zavisi od toga... kao recimo ti.
Ne ulazim više u ovu temu, STRAŠNO me iritira tvoja neodlučnost, ali i toliko troll komentara... Najveća troll tema na forumu gde prednjače fanovi Naruta, Vilinog repa...
Threads: 40
2014-09-18, 23:26
(This post was last modified: 2014-09-18, 23:31 by Nightwalker.)
Svaka čast majstore i nek si to napisao!
Samo da dodam:
One Piece je definitivno najbolji Šounen svih vremena a taj myanimelist je joke od sajta. Čim su dozvolili da im neki klinac bane na sajt i izdrnda sistem, odmah vam bude jasno koliko je sati.
Threads: 87
@Sajber i Super Freshman
Iako delimicno empatisem sa vasom iritacijom oko neodlucnosti tipa(?) da krene sa animeom, sa druge strane, treba ga tolerisati u pogledu da je verovatno potpuni novajlija kada je anime u pitanju, ili je makar pogledao mnogo manje stvari od vas. Ko bi iskusniji inace dovodio MAL rejtinge u vezu sa kvalitetom, da se ne lazemo. Tu su i druge stvari, mozda je jedan od onih koji vole da imaju stvari pri ruci, pa zeli skinuti neki batch, koji, ako sadrzi 600 epizoda, moze zauzimati i 200 gb, u zavisnosti od formata i kvaliteta.
Tako da, ne bih odbacivao savete svih ljudi, i isto tako omalovazavao coveka zato sto pita nesto (ma koliko to u vasim ocima glupo izgledalo). Ja recimo nisam dao troll savet, i poprilicno sam ubedjen za jos par ljudi da su bili sasvim korektni, bez namere da bace lose svetlo na One Piece kao anime. Treba razmisljati za sebe i donositi odluke, ali isto tako, ako neko to nije u stanju da rasudjuje, u ovom slucaju zbog manjka iskustva, treba imati razumevanja.
Threads: 12
(2014-09-16, 19:22)Corwin_r Wrote: Kao spas nepotrebno prolongiranim epizodama dolazi One Pace, projekat reduciranja "fillera" u seriji. Ja sam do prosle godine odgledao nekih 520 epizoda, i kako su stvari odmicale, bilo je uzasno, closeup-ovi i reakcije kao iz indijskih serija, reciklirana gradja itd. Odgledao sam Fisherman's Island i poceo Punk Hazard sa njihovim epizodama, i potpuno sam zadovoljan, tako da, savetovao bih svakome da odgleda do Ennies Lobby ako mu se gleda anime, posle toga da nastavi sa One Pace epizodama ili mangom.
I posto vidim da ima onih koji zagovaraju duzinu serije naspram kvaliteta, poenta je da nije bitno koliko se vremena utrosi na nesto, nego vredi li.
this, a pošto je Eleran sustigao anime tamo gde sam ja stao uskoro ću da nastavim (bar kda prevede još jedno 10ak epizoda) i da vidim da li mu se prevod popravio u odnosu na prve 100ep, a verujem da jeste
Threads: 99
Ali pazi oko čega se ovdje raspravlja. Čovjek je pitao isplati li mu se gledati One Piece. Nikada nije pitao isplati li mu se čitati. I onda dobiš 5 strana usporedbi mange i animea, a čvojek vjerojatno nema nikakvu namjeru čitati. Samo je htio gledati crtić.
A smješno mi je to kako sad neće gledati anime radi komentara ljudi koji godinama prate seriju/mangu. Ali dobro, ionako me briga što će osoba B gledati.
Threads: 12
neće izgubiti ama baš ništa ako ne gleda, a bolje umesto toga da pogleda nekoliko dobrih naslovao od ~24ep nego ovo. isto važi sa sve slične naslove
|