JoJo's Bizarre Adventure: Diamond Is Unbreakable
#11
Šta fali Josukeu? Nije Joseph, ali opet briše podove sa 90% ostalih shounen glavnih likova. Ja bih rekao da tebi najviše smeta (a i meni jednim dijelom) prijelaz u epizodični format počevši sa Stardust Crusaders što definitivno ubija ritam, ali se preko toga lako može prijeći dok god ima dobrih likova i humora, a upravo toga je falilo u prethodnoj epizodi.
Reply
#12
Zapravo i meni ta epizodicnost smeta, ali i u slucaju prethodnog i u slucaju ovog ne mogu reci da su skroz epizodicni. Ima kontinuitet price, ali nekako kad pogledas napravio je takav setting da moze da ubacuje koliko god hoce protivnika pre glavnog. Imam osecaj da je bukvalno stancao protivnike dok masi ne dojadi i ne zazeli se glavnog negativca XD Odlazak u Egipat je mogao da ima 10, a mogao je da ima i 100 negativaca, a tako i ovde. Po meni, nepotrebno je da ima toliko stand protivnika i broj epizoda moze komotno da bude manji ako ce ici copy/paste shablonom koji je koristio u stardust crusader. Meni licno je dvojka i dalje omiljeni. Najvise zbog glavnog lika i perioda u kojem se desava, a i vise sam voleo taj "ripple" setting nego ovaj sa standovima.
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#13
U sljedećem primjeru možemo vidjeti da i psiholozi imaju istančan ukus u umjetnosti:

[Image: QGZCyxi.jpg]
Reply
#14
(2016-05-09, 21:11)Wasp Wrote: Šta fali Josukeu? Nije Joseph, ali opet briše podove sa 90% ostalih shounen glavnih likova. Ja bih rekao da tebi najviše smeta (a i meni jednim dijelom) prijelaz u epizodični format počevši sa Stardust Crusaders što definitivno ubija ritam, ali se preko toga lako može prijeći dok god ima dobrih likova i humora, a upravo toga je falilo u prethodnoj epizodi.


Shounen protagonisti i nisu neki visok standard,da budemo iskreni.
Reply
#15
Izašao je OST.
Reply
#16
Citam sad ovo i videh da je eleran skroz dobro objasnio i u pravu je. Gledao sam i bukvalno se smorio bas iz tog razloga sto vidim da samo
izmisljaju neke negativce dok ne dodju do glavnog i to bas smori. Znam da ce pobediti svakog dok ne dodju do glavnog, tako da ispade da su samo one zadnje epizode vredne gledanja. Mislim bukvalno znas sve sta ce da se desi i cekas eto taj kraj , jedino od toga nesto vise ocekujes , do tada gledas anime na silu samo da bi ga kompletirao, bar je tako meni bilo.
   [Image: 9aaa3d0dedce91097f10ea19853a3a90_480.jpg]
Reply
#17
(2016-05-10, 18:01)Eleran Wrote: Zapravo i meni ta epizodicnost smeta, ali i u slucaju prethodnog i u slucaju ovog ne mogu reci da su skroz epizodicni. Ima kontinuitet price, ali nekako kad pogledas napravio je takav setting da moze da ubacuje koliko god hoce protivnika pre glavnog. Imam osecaj da je bukvalno stancao protivnike dok masi ne dojadi i ne zazeli se glavnog negativca XD Odlazak u Egipat je mogao da ima 10, a mogao je da ima i 100 negativaca, a tako i ovde. Po meni, nepotrebno je da ima toliko stand protivnika i broj epizoda moze komotno da bude manji ako ce ici copy/paste shablonom koji je koristio u stardust crusader. Meni licno je dvojka i dalje omiljeni. Najvise zbog glavnog lika i perioda u kojem se desava, a i vise sam voleo taj "ripple" setting nego ovaj sa standovima.


Slažem se sa tobom, i meni je dvojka najbolji deo, baš zbog koherentnije priče Josepha. Šteta što su ga previše nerfovali u nastavcima. To ne znači da je ovo sada loše, daleko od toga, ali neke epizode umu baš dosadne da budu, previše oscilira (ovo se više odnosi na Stardust). Do sada mi je Diamond generalno zanimljiviji, standovi su još bizarniji. Big Grin Dobro je što ga pratim (manje-više) nedeljno, mislim da bi mi brzo dosadilo da gledam sve u komadu zbog monster of the week formata.
Reply
#18
Ko čeka taj i dočeka. Tako ja sačekao da izađe sve i lagano krenuo da gledam. Kako je odvijao anime, tako sam ga sve brže i brže gledao i da sam zadnjih 15-ak epizoda pogledao u 2 dana. Za mene je ovo odlično, ali razumem i one koji nisu oduševljeni. Početak je malo slab (posle 3. epizode, valjda) pa sve dok se ne pojavi Rohan; kasnije postaje svee bolji i bolji. Naravno, samo se čekalo kad će se pojaviti glavni negativac Kira, iako skoro da ništa nisam znao o njemu. Mogu reći da mi je postao omiljeni Jojo negativac, mada je više to zbog njegovog standa (Killer Queen, Heartattack). Malo mi je trebalo da se naviknem na novi dizajn likova ali kontam da uvek to menjaju kako izlaze delovi. Nema CGI openinga, što mi je čudno, ali zato mi je pesma iz trećeg omiljena. 
Za mene je ovo anime godine, sve dok ne pogledam Ajina 2 i Drifters, mada sumnjam da će biti bolji od Dijamanta. 

9/10

I evo dobre muzike posle Awake i Propagande:


Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)