Sad je na 104 mjestu ,jos malo pa ce uc u top 100 najboljih animea na MAL-u
Koutetsujou no Kabaneri
|
2016-04-23, 20:05
(2016-04-23, 19:46)Lelouch0809 Wrote: Sad je na 104 mjestu ,jos malo pa ce uc u top 100 najboljih animea na MAL-u Ne znači to puno za anime koji je tek na drugoj epizodi. Srednja ocena se drastično menja i tokom sezone, da ne pričam posle poslednje epizode. Za dosta stvari ljudi ili nabiju prevelik hype ili ga odmah otpišu kao smeće na osnovu 1-2 epizode, a kad se završi, onda se ocena uglavnom polako izbalansira. Eno, Boku Dake ga Inai Machi je u jednom trenutku (pre.. dva meseca?) bio na oko 9.15, sad je već na 8.79. A ima i boljih primera od toga.
2016-04-24, 08:20
MAL nije nikakvo merilo što se ocena tiče. Anidb bolje gledajte, dosta je realniji...
2016-04-24, 10:19
AniDB ima i dve ocene koje se racunaju na razlicit nacin. Ne znam sad tacno u cemu je stvar, ali niza od te dve ocene je po novom sistemu, koji nije oduvek postojao. Ne znam tacno kad je uveden, verovatno ima pet ili vise godina. Poenta moje price je, ako je neko koristio AniDB pre recimo 8-9-10 godina kao ja, i ako je navikao na gradaciju koju su imali, onda gleda ovu drugu, vecu ocenu. Ta je valjda samo obican prosek, a ona novija ima neke dodatne proracune. Istina, onda su tu ocene tipicno u fazonu sve sto je ocenjeno nize od 7 je djubre, ali ko je navikao, navikao je
![]()
2016-04-24, 10:52
Najmerodavnije je pitati nekoga ko je to gledao i ko ima sličan ukus. Ja npr uvek pitam Elerana, on je sve moguće i nemoguće gledao, a sličan nam je ukus. Ako se njemu sviđa i meni će verovatno.
![]()
2016-04-24, 12:38
Realno, bilo koja srednja ocena ti ne može reći mnogo više od toga da li je anime apsolutno smeće ili ne.
Za ostalo samo zavisi od tvog ličnog ukusa. Uopšte nije neobično da mi se jako svidi nešto što ima ocenu ~7.50 a da me nešto što je ocenjeno oko 9 smori posle tri epizode.
2016-04-24, 14:56
I to što kažeš Vesko, nekad mi se desilo da mi se svidi smeće od anime, a ovaj drugi bude potpuni smor iako svi kažu da je anime predobar ili da kida. Sve u svemu, meni se KnK svideo iako ga svi hejtuju, mada svako ima svoj ukus.
P.S Edva čekam novu epku! ![]() (2016-04-23, 20:05)OmegaVesko Wrote: Eno, Boku Dake ga Inai Machi je u jednom trenutku (pre.. dva meseca?) bio na oko 9.15, sad je već na 8.79. A ima i boljih primera od toga.Ček malo, uspoređuješ "miniseries" anime koji ima početak sredinu i kraj sa Kabanerima koji očito pucaju na razduljivanje i bar još jednu sezonu? Oprosti ali... Ne vidim da je to dobar primjer. (2016-04-24, 00:51)Wasp Wrote:(2016-04-23, 19:46)Lelouch0809 Wrote: Sad je na 104 mjestu ,jos malo pa ce uc u top 100 najboljih animea na MAL-u Ovo potpisujem djelomično, Code Geass je savršen primjer za stavit, One Puncha još nisam gledao pa ne znam je li odmah ima kraj ili ne.
2016-04-24, 20:35
(2016-04-24, 18:43)JoxerTM Wrote: Ček malo, uspoređuješ "miniseries" anime koji ima početak sredinu i kraj sa Kabanerima koji očito pucaju na razduljivanje i bar još jednu sezonu? Nije da nisi u pravu, ali ne vidim zašto je ta razlika bitna za ovo poređenje. Ono što sam hteo da kažem je da su srednje ocene često nabijene ili previše visoko ili previše nisko tokom emitovanja, a da se isto tako često lagano stabilizuju posle toga. Nije toliko bitna činjenica da li je u stvari priča okončana u tom momentu. |
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 1 Guest(s)