Kupovina mangi na engleskom jeziku
#1
Gde bi mogle da se kupe mange koje su prevedene na engleski (ima tema za domaće mange pa evo da pitam za ove druge), pošto je broj mangi prevedenih na naš jezik ograničen. Tipa kako se naručuju da li se plaća poštarina ili možda ima da se kupe u nekim knjižarama ili slično.

-Trenutno me zanima Berserk manga, hoću da je pročitam jer mi anime nije bio dovoljan. Znam da može da se pročita na netu ali nema boljeg osećaja od čitanja mangi/stripova sa papira.
-- bludni tata mata -- 
Reply
#2
Ja sam davno narucivao sa Amazona, sve je stizalo bez problema osim prve porudzbine koja mi je bila stigla na aerodrom, gde su mi trazili da platim spediciju 4000 dinara (na paket od 30$ vrednosti). Nisam platio i posle mesec dana paket je vracen nazad u ameriku a ja sam dobio pare nazad XD

Posle toga, pre nekoliko godina, narucivao sam malo sa bookdepositorija, tu je sve stizalo i nije bilo postarine, tako da su oni verovatno najbolji. Nisam doduse narucivao nista od kako se promenio zakon, ali kontam da ide sve ok i dalje za male kolicine.

Inace berserk ima skoro 40 volumea za sada tako da to ce da te izadje par stotina dolara XD
Reply
#3
Pa neću ja ceo Berserk pročitati odmah Big Grin
Čitaću možda po 2 mesečno, 3 ako budem imao para, težak je studentski život Big Grin
Hvala na odgovoru, sačekaću da vidim zna li još neko nešto.
-- bludni tata mata -- 
Reply
#4
Book depository šalje svaku mangu ili knjigu pojedinačno. Makar naručio 30 tomova, svi bi stigli odvojeno - neki bi čak možda i kasnili koji dan. Time se izbegava veliki iznos na koji bi se plaćala carina, i šalju sve što odmah imaju na stanju ( nemaju kutije samo koverte ) tako da neke stvari možda stignu dan dva kasnije.

A berserk ga ne bi koštao samo par stotina.... s obzirom da su tomovi od 9-12 evra svaki, pre oko 450 evra XD
[Image: promo_sig05_smaller.png]
Reply
#5
Čuo sam i da je vredno svaku paru Big Grin
-- bludni tata mata -- 
Reply
#6
S obzirom da edit funkcioniše samo 10 min posle postovanja moram duplo da postujem XD

Elem,

Poštarine nema na Bookdepository. Jedino što može da ti se desi je "carina" ... drugar je platio carinu na mangu od 9 evra. Jednostavno je to loša sreća, ako neki carenik baš eto odluči da zaradi na tebi. U pošti kažu da Carina neće da im da tačna objašnjenja na šta se i pod kojim uslovima plaća carina, tako da ostaje samo da se sudski tužiš s njima ako smatraš da ne treba da platiš carinu. Naravno da je to uzaludan poduhvat, i samo se pomiriš da ćeš dati još 200-300 din za nečiji džeparac.

Ali se to retko dešava - meni se nikad nije desilo. Celu sam sidoniju kupio, ceo trigun omnibus, biomega, gunsmith cats, ghost in the shell, appleseed... ukupno sam do sad kupio 46 tomova sa bookdeopository-ja. Nikad problema. Najbrže mi je stiglo za 5 dana, najduže mu je trebalo oko 2-3 nedelje? tako nešto. Ako poručuješ u vreme praznika ili nekakve ludnice kod nas - ume da stoji u Beogradu po 2 nedelje XD

A što se tiče berserka - ortak kaže da ga nikad ne bi čitao u papiru jer je SITNO. Kaže jednostavno se ne vide detalji, a na kompu možeš da uvećaš japansko izdanje koje je prevela grupa, i da vidiš lepo. Tako on kaže...
[Image: promo_sig05_smaller.png]
Reply
#7
E to je to izgleda. Hvala vam.
Pa i ako bude te carine nema veze ako je samo 300 dinara.
Jedva čekam da pročitam Berserk, valjda ću ga pročitati za godinu dana.


Nema veze, ipak je ovo uzbuđenje da moram da čekam da skupljam pare da kupim i tako, ovako mi je sve na gotovo.
A i super je kad imaš kolekciju kući na papiru pa možeš i da pokažeš nekom.
-- bludni tata mata -- 
Reply
#8
Ali Berserk ti još izlazi... i to alarmantno sporim tempom. Manga se neće završiti još 10 godina ( Ako Miura ne pandrkne pre toga XD )
[Image: promo_sig05_smaller.png]
Reply
#9
Kad budem pročitao Berserk mangu onda ću da čitam Monster mangu, valjda će do tada izaći nešto novo od Berserka Big Grin
-- bludni tata mata -- 
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)