La Casa de Papel
#1
Toungue 
[Image: e_rWiNbqL9KJLvLCBo6d1TV7ofA@508x288.jpg]


⇒ NAZIV:  La Casa de Papel
⇒ ALTERNATIVNI NAZIV: Money Heist, Kuća od Papira

⇒ TIP: TV Serija
⇒ ŽANR: Akcija | Krimi | Misterija
⇒ GODINA: 2017
⇒ BROJ SEZONA: 2

⇒ VIŠE INFORMACIJA: IMDB
⇒ TRAILER: YOUTUBE

⇒ OPIS
● Tajanstveni lik po nadimku “Profesor” planira najveću i unikatnu pljačku u istoriji. Za taj poduhvat regrutuje bandu od sedam osoba koje povezuje jedna zajednička osobina: niko od njih nema šta da izgubi. “Kako ti zvuči 2,4 milijarde evra?” je pitanje koje postavlja devojci sa nadimkom “Tokio”, specijalistom za pljačke koja se nalazi na poternici policije. Ona će se priključiti Profesorovoj grupi koju čine “Berlin”, vođa bande, “Moskva”, stručnjak za obijanja, “Rio”, IT ekspert, “Najrobi”, falsifikatorka, “Denver”, Moskvin sin, “Helsinki” i “Oslo”, dežurni snagatori. Pet meseci brižljivog planiranja svakog detalja i mogućnosti… i konačno, 11 dana opsade sa 67 talaca u zgradi Nacionalnog zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, okruženog elitnim policijskim jedinicama će odlučiti da li će izaći iz ove samoubilačke misije kao pukovnici ili pokojnici.

⇒ NEŠTO DA SE RAZBUDITE: 
 G4H - Bella Ciao
 ORIĐI

⇒ KOMENTAR:
● Pre svega, s obzirom da sam novi u grupi i ne znate mnogo o meni želim da kažem da sam veliki ljubitelj serija kako japanskih tako i američkih... Naravno, ovde nije reč o američkoj, još manje o japanskoj... Španska serija La Casa de Papel je nešto neverovatno za razliku od onih španskih sapunjara gde jedino što valja jesu glumice... ( hehehe Wink )
●Kao što opis serije kaže, El Profesor okuplja svoju družinu za najveću pljačku u istoriji... Naravno, ovde zaobilazimo obično pljačkanje banaka gde pljačkaši natrpaju pune džepove novca i pobegnu... Čist novac, u iznosu od 2 miliona eura,  odštampanih u fabrici za štampanje novca... lol 
Kada smo prošli kroz kratak opis radnje da bacimo pogled i na likove i razvoj priče...
Priča prati Tokio kao glavnog lika ali nema potrebe da se previše osvrćete na nju jer je ona samo taj neki narator u priči... I nije neki lik pa i nije bitna. Kada El Profesor okupi sve članove pljačke nećete mnogo videti priče o planiranju... Dakle, predstavljanje likova i odmah u akciju... Dok prolazi vreme i oni štampaju novac naravno da im ne teče med i vino... Kako nesloga u grupi, taoci koji se boje za svoju guzicu, policija koja pokušava da uđe u fabriku... Serija ima gomilu flešbekova u vezi planiranja pljačke tako da nikad ne znate šta je profa planirao... Takođe, na stranu sve ovo, Darko Perić glumi... Iskreno, u životu nisam čuo za njega ali reč je o dobrom glumcu... Glumi srbina.. Jep, srbin glumi srbina tako da ćete čuti psovke na našem jeziku u španskoj seriji... Takođe, Oslo glumi njegovog kuma, pored toga, još nekoliko srba će se pojaviti kasnije... (lažnjaci, samo je Darko pravi.. pehh)
Dve sezone, nije još kraj, odnosno snimaju treću... Pljačka je već završena tako da je radnja za treću sezonu nepoznata...
Reply
#2
Kao neko go guta serije kao M&M bombone, verujem da cu i ovo uvrstiti na svoju neverending listu za odgledati Big Grin
---------------------

Glava AO porodice  Whistling
Reply
#3
Drago mi je da si zainteresovan =)
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)