Projekti

Chameleon

Pegla, 03.2015



Tip: OVA
Br. Epizoda: 6
Žanr: Komedija, srednja škola, seinen
Studio: Reona Egg, Vsual House EGG
Godina: 1992
Fansub grupa: Orphan
Opis:
Kameleon je preteran i često bizaran pogled na život bandi u japanskim školama, sa fokusom na skvrčenog malog nasilnika po imenu Jazava koji sanja da postane gadni gangster. Naravno, pošto je u pitanju Japan, biti gadni gangster uključuje divljanje na motoru i prebijanje članova suparničkih bandi štapom za golf. reklo bi se da ovi klinci samo žele da zadive Jakuze, koji koriste slične taktike (ako je sudeći po animeima. A animei su uvek u pravu, zar ne?).
Naravno, pošto je Jazava mali, slabašan i u globalu totalno izopšten iz društvenih krugova, bande ga ne žele u svojim krugovima. Njega muče i zadirkuju isto kao sve ostale - bar u početku. Ono što Jazavini neprijatelji nikako ne shvataju je da je on čovek koji nema apsolutno ništa da izgubi. I ovo ga čini neverovatno opasnim, uprkos niskom rastu, ako ga dovoljno razljute i ponize, nateraće mučitelje da jedu govna.


Elem, malo sam kasno skontao da od 6 epizoda postoji engleski prevod samo za prvu, pa sam ga svejedno zavrsio i bice uskoro postavljeno ;)