Anime recenzije

Green Green



Godina snimanja: 2003
Broj epizoda: 12



S obzirom da sam veliki ljubitelj Golden Boy-a, a da do sada nisam gledao ni jedan drugi anime ecchi tematike došao sam na ideju da prošvrljam malo po googlu sa terminom “Best Ecchi Anime”. Dosta sajtova je izašlo i na skoro svim se kao preporuka mogao videti Green Green TV.

Priča prati zabačenu srednju školu, odnosno Kaneone Akademiju koja je bila striktno muška škola sve do jednog dana. U cilju osavremenjavanja nastave došlo se na ideju da se Kaneone spoji sa još jednom školom...ženskom i odatle sve počinje.

Priča se vrti oko Jusukea, koji za razliku od ostalih momaka, jeste jedan miran i povučen momak. Od samoga početka biva upleten u kombinaciju sa devojkom Midori, koja se sve vreme ponaša kao da se ona i Jusuke poznaju 1000 godina. Naravno, možda se i poznaju ali detalje neću otkrivati. Nažalost Midori nije usamljena u pokušajima da Jusuke bude samo njen. Zbog Jusukeove dobrote i povučenosti, on navlači devojke na sebe, dok njegova tri (do sada ne spomenuta) druga vrište konstantno zbog toga.

Pored glavne priče, ovaj anime ima veoma jaku sporednu priču, koja prati njegova tri gore spomenuta druga u raznim akcijama sa ciljem da smuvaju i da sve i svašta sa devojakama. Naravno i Jusuke će učestvovati u tim akcijama, ali ne svojom voljom. Svaki od ovih momaka ima svoj fetiš, a neki su baš prejaki!

Predstavljanje likova, kao i njihova karakterizacija je sasvim dobro odrađena. Animacija i crtež je po svim današnjim standardima, nekada je crtež i previše detaljan u šta ćete se moći uveriti, ako budete gledali ovaj anime.

Za kraj mogu da kažem da je ovo jedan veoma dobar anime koji preporučujem svim gledaocima anime ostvarenja. Smeh je univerzalan, a ovo će vas do suza nasmejati!

Tekst napisao GoKu